Garnalen kroket op z'n Belgisch

Voorgerecht
  

under-heading

Garnalen kroket op z'n Belgisch

Ingredienten

2 sjalotjes
125 g boter
100 g bloem
5 dl melk
2 eetlepels gehakte peterselie
peper, zout
nootmuskaat
2 eidooiers
3 eetlepels Blue Band Finesse voor koken
250 g grijze garnalen
voor het paneren:
2 eieren
bloem
paneermeel
'n paar blaadjes witte gelatine*
* Lees de opmerking onder aan het recept!

Bereiding

Let op! wachttijd is 8 uur, dus ruim van te voren maken.

Pel en snipper de sjalotjes. Smelt de boter en fruit hierin de sjalotsnippers 2 minuten. Voeg de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden.

Schenk de melk in etappes hierbij en roer tot een gladde dik gebonden saus. Roer de peterselie door de saus en neem de pan van het vuur. Roer de eidooiers los met de slagroom. Meng dit met de garnalen door de saus. Schenk de ragout uit op een ingevette bakplaat of ruime ovenschaal en laat afkoelen en in minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.

Vorm van de stevige ragout met vochtige handen kroketjes van 2 x 5 cm. Klop de eieren los in een schaal en strooi bloem en paneermeel op twee borden.

Wentel de kroketjes eerst door de bloem dan door de losgeklopte eieren en tenslotte door het paneermeel. Herhaal de handeling eventueel.
Verhit het frituurvet tot 180 °C en bak de kroketjes in porties goudbruin en gaar.

Opmerking:
Ik had de ragout 12 uur in de koelkast laten opstijven, toch bleef hij te smeuïg, ik kon er geen kroketten van maken.
Zoals je op de foto ziet zijn het maar misvormde balletjes.
Dit is de volgende keer op te lossen door wat in koud water geweekte gelatine door de warme ragout te roeren.
Waarom dan toch al op de site geplaatst; gewoon omdat de smaak héél goed was!

Serveertips:
Lekker met een partje citroen en of (citroen)mayonaise.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten + afkoeltijd
book : Nieuwsbrief: Life en Cooking
print : Afdrukken