Garnalen kerrie tomaten saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Garnalen kerrie tomaten saus

Ingredienten

1 ui
15 g boter
2 theelepels milde kerriepoeder
125 ml gezeefde tomaten
125 ml visbouillon
125 ml zure room
zout, peper
125 gr garnalen

Bereiding

Snipper de ui heel fijn en bak deze in de boter aan, maar niet bruin.
Haal de pan even van het vuur en voeg de kerrie poeder toe.*
Zet de pan weer op het vuur en bak de kerriepoeder voorzichtig mee.

Voeg de bouillon en gezeefde tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het even zachtjes door pruttelen zodat de ui goed gaar wordt.

Haal de garnalen uit het bakje en dep ze droog.

Voeg de zure room toe en maak indien nodig de saus op smaak met zout en peper.
Roer de garnalen door de saus.

Serveertip:
Lekker bij gegrilde zalm of visspiesjes van de BBQ

* Haal de pan even van het vuur, zodat alles even wat afkoelt voordat je kerriepoeder toevoegt, deze verbrandt snel.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken