Garnalen in curry-kokos saus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Garnalen in curry-kokos saus

Ingredienten

2 eetl. olie
2 eetl. groene currypasta
1 blik kokosmelk 400 ml, ongeschud
½ limoen
2 eetl. donkere basterdsuiker
2 eetl. vissaus
500 gr rauwe reuzengarnalen, ontdooid
½ zakje basilicum ( 15 gr), fijngesneden

Bereiding

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal*. (Laat eventueel het staartstukje zitten)

Verhit de olie in een braadpan en fruit de currypasta op een laag vuur.
Schep voorzichtig 4 eetl van de bovenste room van de kokosmelk erbij en bak het geheel 3-4 minuten.

Boen intussen de limoen schoon, rasp er een ½ theelepel groene schil vanaf en pers de limoen uit.

Voeg de basterdsuiker, de vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap toe en laat het geheel nog 1-2 minuten zachtjes koken.
Voeg de garnalen toe en kook het geheel nog eens 4-5 minuten tot de garnalen helemaal roze zijn.

Strooi voor het serveren de curry met de limoenrasp en het basilicum.

Serveertip:
Lekker met pandanrijst en sperziebonen.

* In het originele recept worden ongepelde garnalen gebruikt. Je moet de garnalen aan tafel pellen, omdat de garnalen in de saus liggen heeft dit niet mijn voorkeur!
Doe je dit wel zet dan een bakje water met citroen op tafel om je vingers af te spoelen

Voedingswaarde per persoon:
290 KCal
21 gr eiwit
15 gr vet
18 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande juli 2007
print : Afdrukken