Ganzenvet

Tips


under-heading

Ganzenvet

Ingredienten

blik ganzenvet

Bereiding

Ik heb dit blik ganzenvet gebruikt om
kwartelpootjes te konfijtent

Ganzenvet dient uitsluitend als bak- en braadvet; het geeft gerechten een rijke, volle smaak. In Frankrijk gebruikt men ganzenvet van oudsher voor de bereiding van zuurkool, confits en streekgerechten als cassoulet en pommes de terre sarladaise (gebakken aardappelkoek met knoflook en peterselie). In ons land gebruikt men ganzenvet in een aantal toprestaurants onder meer voor het braden van gevogelte en het bakken van aardappelen.

Ganzenvet is het uitgesmolten onderhuidse vet van gemeste ganzen; het is in feite dus een bijproduct van foie gras. Het vetgehalte bedraagt 100 procent. Ganzenvet wordt voornamelijk in Frankrijk geproduceerd en in blikken in de handel gebracht.

Verkrijgbaar bij Horeca groothandels

Algemeen


: nvt
: nvt
: passie.horeca.nl
: Afdrukken