Fruitbowl

Drank
  

under-heading

Fruitbowl

Ingredienten

1 fles frambozen wijn
4 bananen
4 peren
8 mandarijnen
1 bakje druiven, pitloze
1 bakje aardbeien
1 blik perziken
1 groot blik ananas
1 grote pot kersen

Bereiding

Giet de frambozen wijn in een bowlschaal ( of pan).

Pel de bananen en snijd deze in stukjes, voeg meteen toe.
Schil de peren en snijd deze in blokjes, voeg toe
Pel de mandarijnen, snijd de stukjes door midden en voeg toe
Was de druiven en snijd deze eenmaal doormidden, voeg toe
Was de aardbeien en snijd deze in plakjes, voeg toe
Open het blik perziken en snijd de perziken in stukjes, voeg deze tezamen met het perziksap toe.
Open het blik ananas en snijd de ananas in stukjes, voeg toe.
Open de pot kersen, voeg de kersen toe.
Indien je meer vocht wenst in de bowl kan je ook het sap van de kersen toevoegen.

Laat de bowl afgedekt minimaal 1 nacht koel staan.
Door de alcohol in de frambozenwijn is de bowl dagen houdbaar!

Bij ons is dit een traditioneel kerstgerecht voor s’middags.

Opmerking: Kinderen in het gezelschap, u kunt de bowl ook maken zonder wijn.
Besprenkel dan de bananen met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
Gebruik het sap van de kersen en de perziken en vul dit indien nodig aan met ( vers) sinaasappelsap.
Voeg geen ananassap toe!

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten + minimaal 1 nacht
book : Eigen recept
print : Afdrukken