Friet in de schil

Bijgerecht
  

under-heading

Friet  in de schil

Ingredienten

1 kg grote vastkokende aardappels
zeezout
frituurolie

Bereiding

Olie in frituurpan verwarmen tot 150 Gr.C.

Aardappels wassen en in de lengte in grove stukken snijden, zodat grote dikke frites ontstaan.

Frites in ruim water enkele malen spoelen om zo veel mogelijk zetmeel kwijt te raken.
Goed droogdeppen.

Frites in kleine porties in 5-6 minuten voorbakken, zodat ze gaar worden maar nog niet bruin.
Vergiet met dubbele laag keukenpapier bekleden.
Frites met schuimspaan uit olie scheppen en in vergiet goed laten uitlekken.

Olie tot 175 Gr.C. verhitten.
Frites nogmaals in kleine portie frituren tot ze na ca. 3 minuten goudbruin en krokant zijn.

Frites in een warme schaal scheppen, met zeezout bestrooien en een paar keer omschudden.
Direct serveren

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande
print : Afdrukken