Forel met sinaasappel venkel

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Forel met sinaasappel venkel

Ingredienten

8 forellen
katenspek
dille
citroen
bindtouw

1 venkelknol
rasp van 1 sinaasappel
sap van 2 sinaasappels
beetje allesbinder

Bereiding

Maak de forellen schoon en droog ze met keukenpapier.
Maak met een scherp mes 3 schuine kerven in elke kant van de forel ( ziet er mooi uit en bevordert het gelijkmatig gaar worden)
Bestrooi de vissen van binnen en vanbuiten royaal met zout en peper.
Vul de buikholte met dille wat citroenschijfjes en boter
Leg katenspek aan de beide buitenkanten van de forel en bindt deze vast met keukentouw.

Verwarm de BBQ voor voor indirect grillen op 180 Gr.C.

Voeg het rookhout toe en grill de forellen indirect in zo'n 15-20 minuten gaar, tot de katenspek sist en knapperig is en de forel gaar. ( kerntemperatuur ca 60 Gr.C)
Leg enkele citroenpartjes extra op het grill rooster.

Serveer de forel met de citroenhelften erbij om erover uit te knijpen.

Venkel,
Halveer de venkel knollen, snijd de hard kern aan de onderkant eruit. Snij de venkel in mooi dunne halve ringen.
Doe een flinke klont boter in een pan en voeg de sinaasappelrasp toe, laat smelten (zorg ervoor dat deze zachtjes suddert, je moet de rasp niet bakken)
Voeg de sinaasaapelsap toe en de fijngesneden venkel en laat zachtjes aan de kook komen.

Leg een deksel op de pan en smoor de venkel gaar in zo'n 15 minuten.

Bindt de saus af met wat allesbinder zodat de saus aan de venkel kleeft.

Foto, grote serveerplank met de forel. De sinaasappel-venkel ligt in het groene schaaltje rechts boven.





Algemeen


persons : 4 pers
time : 35 minuten
book : Combi recept van Kookles en Kookboek Rook van Steven Raichlen
print : Afdrukken