Forel met appel en yoghurt-mieriksworteldressing

Voorgerecht
  

under-heading

Forel met appel en yoghurt-mieriksworteldressing

Ingredienten

2 rode appels
citroensap
sla naar keuze
200 gr gerookte forel

125 ml magere yoghurt
½ -1 theel. citroensap
1 eetl. mierikswortel uit een potje
peper en zout

wat vers geknipte bieslook

Bereiding

Was de appels en snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis. Snijd de appel in partjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Verwijder het vel van de forel en verwijder de graatjes.
Verdeel de vis in vrij grote stukken.

Verdeel de sla en de appels over 4 borden en schik daar leuk de vis op.

Maak de dressing door de magere yoghurt los te kloppen met de mierikswortel. Breng op smaak met zout en peper.

Sprenkel de saus over de vis en garneer af met de bieslook.

Serveer dit gerecht eventueel met wat warme toast.

Voedingwaarde p.p. :
133 Kcal
eiwit 12 g
koolhydraten 11 g
vet 5 g

Algemeen


persons : 4
time : 10 minuten
book : Kookboek: Heerlijke maaltijden in 10-20-30 min.
print : Afdrukken