Fluweelzachte kippenlever paté

Voorgerecht
  

under-heading

Fluweelzachte kippenlever paté

Ingredienten

350 gr kippenlevers
250 gr boter
2 eetl. verse salie, fijngehakt
1 ui, fijngesnipperd
50 ml calvados ( of cognac)

125 ml kippenfond of sterke bouillon
2 blaadjes gelatine

Bereiding

Fruit de ui en salie in 75 gr boter tot de ui zacht is.

Snijd de kippenlevers in stukjes en verwijder de vetjes en peesjes.
Zet het vuur iets hoger, voeg de kippenlevers toe en braad ze mee tot ze net gaar zijn, nog een beetje roze van binnen.
Blus af met de calvados en laat even na sudderen.

Laat het geheel iets afkoelen en doe het over in een keukenmachine.
Voeg de rest van de boter toe en laat het draaien tot hele fijne moes.

Breng goed op smaak met zout en peper. Proef want het wordt koud gegeten en dat zwakt smaken af.
Duw of roer het geheel door een zeef en schep het in kommetje of leuke bakjes.
Plaat even in de koelkast

Week de gelatine in koud water.
Verwarm de fond en los hier de gelatine in op.
Laat de fond afkoelen tot kamertemperatuur en giet deze dan over de kippenlever paté.
Plaats terug in de koelkast en laat door en door koud worden.

Goed gekoeld blijft deze paté ongeveer 10 dagen houdbaar.

Opmerking:
-In het originele recept werd de paté afgedekt door 100 gr gesmolten boter
-Deze lekkere paté is makkelijk te maken, snel klaar en niet duur.
.

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten + afkoelen
book : Kookboek: Koken met Sylvia Witteman
print : Afdrukken