Fish and Chips

Hoofdgerecht
  

under-heading

Fish and Chips

Ingredienten

140 gr bloem
50 gr maizena
1 theel. bakpoeder
1 ei
250 ml bier
zout en peper
witvis naar keuze bv kabeljauw of schelvis

Bereiding

Meng bloem, maïzena en bakpoeder goed door elkaar.
Schenk het bier er voorzichtig bij, zorg dat het niet schuimt.
Klop een ei los en voeg deze toe.
Meng alles goed door elkaar. Klop tot een egaal klontvrij beslag.
Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de vis in lange repen. Droog indien nodig de vis af met keukenpapier.
Leg de vis in het beslag en wentel deze er goed erdoorheen zodat de vis rondom bedekt in met het beslag.

Bak de visreepjes in hete olie goudbruin en gaar.
Serveer de vis met gebakken friet.

Opmerking: De fish and chips werd vroeger geserveerd in krantenpapier. Door nieuwe regelgeving is dit nu verboden en wordt het vaak verpakt in voorbedrukt papier alsof het een krant is.
Voor de website foto vond ik het wel leuk om toch een krant te gebruiken, deze had ik omwikkeld met plastik huishoudfolie.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken