entrecote op salade met venkel

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

entrecote op salade met venkel

Ingredienten

600 gram entrecotes aan een stuk **
1 venkelknol
40 gram rucola
20 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
1 mespunt citroenrasp
1 mespunt chilipepervlokken
0.5 citroen (in 4 partjes)
** alternatief: ribeye of
4 enkele biefstukjes á 150 gr

Bereiding

Neem het vlees ruim van tevoren uit de koelkast, deze moet helemaal op kamertemperatuur zijn zeker als je zo’n groot dik stuk hebt.
Dep het vlees goed droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en peper.

Verhit de olijfolie met de knoflook, citroenrasp en chilipeper op een lage stand en laat een paar minuten trekken, tot de knoflook begint te bruisen. Schep over in een kommetje en laat afkoelen.

Steek de BBQ aan en breng deze naar een temperatuur tussen de 200 en 220 Gr.C

Schaaf de venkel flinterdun op een mandoline. en meng dit met de rucola, kaas, zout en peper.

Grill het vlees op de BBQ tot een kerntemperatuur die je zelf wenst.

Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie.

Leg de salade op een mooie serveerplank of schaal,

Snijd het vlees in plakken en leg deze over de salade heen. Besprenkel wat van de olie eroverheen en geef de rest er apart bij.
Eet smakelijk!

Algemeen


persons : 4 pers
time : 20 minuten
book : Diner bij Joop & Ans
print : Afdrukken