Eendenbouten gesudderd in sojasaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Eendenbouten gesudderd  in sojasaus

Ingredienten

4 eendenbouten
200 ml lichte sojasaus
200 ml donkere sojasaus
100 ml rijstwijn (sake
100 gr bruine basterd suiker
2 eetlepels sesamolie
5 cm geschilde gemberwortel, geraspt
8 teentjes knoflook, geperst
4 steranijs
2 eetlepels tamarindepasta
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de eend en het sesamzaad in een braadpan. Verwarm en laat de suiker oplossen.
Leg de eendenbouten in de saus en voeg indien je niet genoeg vocht hebt (ze moeten ongeveer voor ⅔ onder liggen) wat kippenbouillon toe, tot maximaal ½ liter.

Laat de eendenbouten nachtje sudderen, keer ze regelmatig, 4 keer zal voldoende zijn.
Laat ze net zo lang op staan totdat het vlees van het bot valt als je ze aanraakt. Bij mij waren ze in 3 uurtje mals.

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan en zet apart tot gebruik.

Haal de eendenpoten uit de pan en laat ze even afkoelen.
Pluk het vlees van het bot.

Doe het eendenvlees in een wok of koekenpan en verwarm het eendenvlees. Voeg rijkelijk soja bakvocht uit de braadpan toe en verwarm alles goed door.
Bestrooi het gerecht met de geroosterde sesamzaadjes.

Serveer de eend in sojasaus met mihoen of rijst.

Algemeen


persons : 8 personen
time : 3 uur
book : Tijdschrift : Delicious, recept zelf wat veranderd
print : Afdrukken