Eendenborst op knolselderij puree met appel

Hoofdgerecht
  

under-heading

Eendenborst op knolselderij puree met appel

Ingredienten

2 eendenborst filets
zout
peper
1/2 theel. all spices of piment
2 appels
5 eetlepels appelstroop
5 eetl appelcider azijn

600gr knolselderij blokjes
200gr aardappel

Bereiding

Kook de aardappel en knolselderij met wat zout gaar in 20 minuten

Pareer de eendenbosrt filets en snij het vet rondom een beetje bij.
Snij de vetlaag kruislings in tot net niet op het vlees.
Kruid het vlees aan de vleeskant.

Leg de eendenborst op z' n verkant in een droge koekenpan met anti aanklaag, zonder toevoeging van boter of olie.Bak het vlees op het velkant uit in 8 minuten.

Keer het vlees om en bak het 4 minuten.
Haal het vlees uit de pan en verpakt het losjes in aluminiumfolie.

Pureer de aardappelen en knolselderij en breng op smaak met wat nootmusaat.

Schil de appels, bak deze in 2-3 eetl vet van de eendenborst.
Voeg azijn en stroop toe en laat de appels even sudderen. Schep regelmatig wat saus over de appels.

Zet een vulring op een voorverwarmd bord en schep daar de puree in

Snij de eendenborst in plakjes.
Leg ze om en om, eendenborst appel eendeborst appel.
Leg dit op de puree.
Schep wat van de saus eromheen.

Garneer af met gehakt peterselie, vergeten op de foto.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken