Eendenborst met sinaasappel en port

Hoofdgerecht
  

under-heading

Eendenborst met sinaasappel en port

Ingredienten

4 eendenborstfilets van ong. 100 gr
200 ml ontvette kippenbouillon ( van tablet)
100 ml rode port
2 eetl. suikerarme rode bessen confituur
2 sinaasappels
waterkers

Bereiding

Leg de eendenborstfilets met het vel naar beneden in een tefalpan en laat op een zacht vuurtje uitzweten in ca 5-7 minuten.
Bak het vlees aan de andere kant 3-4 minuten. Bak het daarna nog 1 minuut op de velkant.

Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie

Giet het vet weg en blus met de kippenbouillon en de port.
Laat 3 minuten op een hoog vuur doorkoken.

Voeg het sap van de 2 sinaasappels en de rode-bessenconfituur toe.
Kruid met zout en peper en laat nog 1 minuut doorkoken.
Eventueel een klein beetje allesbinder toevoegen.

Trancheer de eendenborstfilets in dunne plakjes.
Verwarm de borden voor.
Dien het vlees op met de saus, op een bedje van waterkers.

P.P.
239 KCal

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Kookboek: Lekker & Licht, recept aangepast
print : Afdrukken