Eendenborst maaltijd van één campingpitje

Vakantie
  

under-heading

Eendenborst maaltijd van één campingpitje

Ingredienten

250 gr witte rijst
1/2 zakje noten melange ( tropical)
2 eendenborst filets
½ potje marmelade jam
250 ml jus d’orange
wat allesbinder

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwijder uit de nootjes mix dat wat u niet wenst in de salade ( zoals de bananenschijfjes).
Hak de nootjes en de geconfijte vruchtjes fijn.

Snij van de eendenborst het vel in tot net niet op het vlees, dit om kromtrekken te voorkomen.
Als er nog een dun vliesje zit op de eendenborst deze dan ook verwijderen.

Leg de eendenborst in een anti aanbakpan, zet deze op het vuur en bak de eendenborst zachtjes uit in ca. 5-7 minuten op de velkant.
Draai de eendenborst om en bak hem 3-4 minuten.
Draai de eendenborst weer om en bak hem nog 1 minuut op de velkant.

Pak de eendenborst in aluminiumfolie in en laat hem even tot rust komen.

Roer de nootjes door de afgekoelde rijst.

Verwarm de marmelade met de sinaasappelsap en roer hier wat allesbinder doorheen zodat de saus wat dikker wordt.

Snij de eendenborst in plakjes.
Schep de rijst op de borden, schik hier de eendenborst plakjes op en schenk de saus eromheen.

Opmerking:
- Voor dit vakantiegerecht heb je maar één gaspit nodig!

- Overal in Frankrijk is Canard te krijgen.
Canard is vacuüm verpakt en dagen ( mits gekoeld) houdbaar.
In Nederland niet overal verkrijgbaar. In Frankrijk gewoon verkrijgbaar in een campingwinkel…

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken