Dorade met citroen en dille

Hoofdgerecht
  

under-heading

Dorade met citroen en dille

Ingredienten

4 dorades, schoongemaakt
½ bakje dille
2 citroen in schijfjes gesneden
2 eetl. roomboter
zout en peper
wat olie
2 teentjes knoflook
4 vellen aluminiumfolie

Bereiding

Spoel de dorades koud af en dep ze droog met keukenpapier.

Pel de knoflookteentjes en snij ze in dikke schijfjes.
Wrijf de buikholten in met zout en peper, leg hier een takje dille in, een klein klontje roomboter en wat plakjes knoflook.

Kerf de vissen overdwars driemaal diep in.
Halveer 4 citroenschijfjes en stop deze in de inkepingen.

Leg 2 schijfjes citroen en een takje dille op een velletje aluminium folie en leg hier één dorade op.
Druppel wat olijfolie op de vis en vouw de aluminiumfolie dicht tot een pakketje.

Herhaal dit met de ander drie dorades.

Leg de dorade pakketjes op de BBQ en bak ze tot de vis gaar is ( afhankelijk van de warmte van de BBQ)

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept, tesamen met Marian
print : Afdrukken