Doperwtensoufflé met munt

Voorgerecht
  

under-heading

Doperwtensoufflé met munt

Ingredienten

450 gr diepvries doperwten
e eelt. verse munt, fijngehakt
40 gr Parmezaane kaas, vers geraspt
40 gr gruyère vers geraspt
2 eieren
zout en peper
1 eiwit
1 theel. citroensap

soufflé schaaltjes van 15 cm doorsnede

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Vouw een stuk bakpapier dat 2 x zo hoog is als het schaaltje, rond de schaaltjes en laat de uiteinden overlappen. Bind het bakpapier vast met keukengaren.
Vet de schaaltjes en het bakpapier in met met boter

Kook de doperwten in ruim water met zout in 10 minuten gaar. Giet de doperwten af en pureer ze in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer.Roer de munt, gruyère, Parmezaanse kaas en eieren erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Klop in een schone kom het eiwit met een snufje zout en citroensap stijf. Spatel een kwart door het doperwten-kaasmengsel. Schep dit mengsel op het eiwit en spatel alles voorzichtig door elkaar.

Schep het mengsel in de schaaltjes.
Laat de souffleetjes in de oven in 20-25 minuten mooi rijzen en goudbruin worden.

Bevat per persoon:
185 Kcal
15 gr eiwit
9 gr vet
11 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Kookboek: Bijzonder
print : Afdrukken