Doperwten met sjalot en mosterd

Bijgerecht
  

under-heading

Doperwten met sjalot en mosterd

Ingredienten

400 gr doperwten ( diepvries)
25 gr boter
1 sjalot, gesnipperd
2 theel. gedroogde dragon
1½ eetl. grove mosterd
3 eetl. crème fraîche

Bereiding

Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin 2 minuten.
Doe de doperwten erbij en voeg 3 eetlepels water toe. Strooi er wat zout over en de dragon, leg een deksel op de pan. Stoof de doperwten gaar in ca 4 minuten.

Roer de room en de mosterd door de erwten. Als de saus te dik is voeg dan nog wat water toe.

Serveertip: Lekker met in de schil gekookte aardappelen, gegrilde kip, kalfsvlees of vis.

Variatie: Vervang de dragon door geraspte sinaasappelschil.

Opmerking: In het originele recept worden verse doperwten gebruikt, 1 kg verse erwten geeft 400 gr gedopte erwten) Laat de doperwten dan 8 minuten gaar stoven.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: AH 12 maanden lekker eten
print : Afdrukken