Dille mayonaise

Saus / Dressing
  

under-heading

Dille mayonaise

Ingredienten

250 ml zonnebloem olie of sojaolie**
2 eierdooiers
1 theel. mosterd
2 eetl. citroensap
zout & witte peper
1 eetl. dille, fijngeknipt

Bereiding

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Doe de eierdooiers in een kom en voeg de mosterd en de citroensap toe.
Meng dit goed door elkaar.
Voeg de zout en versgemalen witte peper toe en meng dit weer goed door elkaar.

Voeg druppelsgewijs onder voortdurend roeren* de olie toe, totdat de mayonaise dikker wordt. Voeg nu de olie toe in een dun straaltje tot de mayonaise de gewenste dikte heeft verkregen.

Voeg de fijngeknipte dille toe en roer deze erdoorheen.

Serveertip: Lekker bij gerookte zalm

*Je kunt hiervoor een handmixer, de staafmixer of een keukenmachine gebruiken

** De olie bepaald de smaak van de mayonaise. Je kunt de mayonaise ook maken met Arachide of Olijfolie echter dan kun je de mayonaise niet bewaren in de koelkast. Deze olie stijft op als hij koud wordt, de mayonaise ‘schift’ dan.

Algemeen


persons : 6
time : 20 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken