Dadel walnoten cake

Lunch / Taart
  

under-heading

Dadel walnoten cake

Ingredienten

90 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
300 gr bloem + extra om te bestuiven
275 gr bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker (8 g)
3 eetl. suikerstroop (beker 500 g)
3 eieren, op kamertemperatuur
250 g dadels, pitten verwijderd
1 zakje bakpoeder (8 g)
1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de springvorm ( 24 cm doorsnede) of tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.
Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker glad. Voeg de stroop en de eieren toe en klop minstens 4 min. tot een luchtig beslag ontstaat.

Breng 400 ml water aan de kook, zet het vuur uit. Voeg het water toe aan de dadels en pureer met de staafmixer.

Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng vervolgens de dadelpuree erdoor en voeg de walnoten toe.

Schenk het beslag in de springvorm of tulbandvorm en bak de cake in 40-45 min. gaar.
Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
Stort de cake op een bord.


Algemeen


persons : 10
time : 70 minuten
book : Recept van Marian
print : Afdrukken