Dadel tomaten chutney

Bijgerecht
  

under-heading

Dadel tomaten chutney

Ingredienten

5 tomaten
1 sinaasappel
1 rode ui
75 gr suiker
100 ml ciderazijn
8 dadels

Bereiding

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de ui fijn.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Schep de tomaten met de ui, de sinaasappelrasp en de suiker in een pan met dikke bodem door elkaar.
Schenk de azijn en de sinaasappelsap erbij.
Breng al roerende aan de kook en laat de tomaten 30 minuten zachtjes pruttelen.

Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukje.
Als de tomaten 30 minuten hebben geprutteld voeg dan de dadels toe.
Laat het nog 10 minuten samen inkoken tot jamdikte.

Schep de chutney in schone potten, sluit de deksel en laat 5 minuten omgekeerd afkoelen.
Draai de pot en laat de chutney helemaal afkoelen.
De chutney is op een koele plek 3 maanden houdbaar.


Lekker bij rosbief, biefstuk maar ook bij een gehaktbal.

Algemeen


persons : 8
time : 60 minuten + koelen
book : Kookboek: Lange tafels
print : Afdrukken