Cupcakes gevuld met jam

Taart
  

under-heading

Cupcakes gevuld met jam

Ingredienten

200 gr cakemeel
160 gr basterdsuiker
160 gr boter
2 eieren
50 ml melk
papieren cakevormpjes
jam naar keuze

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 Gr.C.
Papieren vormpjes uit elkaar halen en op bakblik zetten.
Suiker en boter met een mixer mengen.
Een voor een de eieren toevoegen en daarna de melk. Klop het geheel 3-5 min. op tot een luchtig beslag.
Cakemeel toevoegen en omspatelen.
Papiervormpjes ermee vullen.
In het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten bruin en gaar bakken.

Laat de cakeje in hun papieren vorm afkoelen.

Maak een holte in de cake* ( niet tot beneden aan) en vul deze met jam.

*Handig hiervoor is een cupcake corer. Je kunt het uiteraard ook met een theelepeltje proberen of een appelboor.

Tip:
- wil je dat de cupecakes allemaal even groot worden, zet dan de papieren vormpjes een voor een op een weegschaal en vul ze met het beslag allemaal met het zelfde gewicht aan beslag ( ik heb ze gevuld tussen de 45-48gr per stuk)
- wil je de cupecakes allemaal ooi rond van vorm plaats de papieren vormpjes dan in een muffinblik voordat je ze in de oven plaatst/

Algemeen


persons : ongeveer 12 stuks
time : 35 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken