Cupcakes

Taart
  

under-heading

Cupcakes

Ingredienten

250 gr cakemeel
200 gr boter
200 gr witte basterdsuiker
3 eieren
50 ml melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 Gr.C


Klop de boter met een mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de witte basterdsuiker en meng het geheel tot een mooie gladde massa.
Klop de eieren er een voor een doorheen en mix het geheel gedurende 3 minuten op de hoogste stand.
Voeg de melk toe en meng die erdoorheen. Voeg de cakemeel in gedeeltes toe en mix op het laatst nog 1 minuut op de hoogste stand.

Vul de papieren cakevormpjes met 45 gr beslag.
Als je alleen maar cakejes wilt bakken dan is het gewicht niet zo heel erg belangrijk, wil je cupcake-jes maken dan is het wel zo mooi als ze allemaal even groot zijn.

Plaats de cupcakes op het rooster en schuif deze in het midden van de voorverwarmde oven.

Bak de cakejes in zo’ n 20-30 minuten mooi goudbruin. Prik met een saté prikker erin om te controleren of ze gaar zijn. De prikker moet er mooi schoon uitkomen.

Laat de cakejes afkoelen.

Garneer ze met room crème, marsepein of fondant. Maak kleur en vorm combinaties die je leuk vindt of die van toepassing zijn op de gelegenheid waarvoor je ze hebt gebakken.

Opmerking:
- Dit waren mij eerste cupcakes die ik ooit gemaakt hebt, je vindt op internet vele mooiere maar ik was blij met mijn resultaat.
- Diegene die mij weblog lezen weten dat mijn zoon in de USA woont, daar hadden ze wat bijzonders te vieren, wij hebben hier met mijn eigen versie van stars en stripes het leuke nieuws mee gevierd.

Algemeen


persons : 18 stuks
time : 1 uur +1 decoreer tijd
book : Eigen recept
print : Afdrukken