Crêpes suzettes met sinaasappelsaus

Nagerecht
  

under-heading

Crêpes suzettes met sinaasappelsaus

Ingredienten

crêpes:
50 gr boter
100 gr bloem
10 gr poedersuiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
2 eieren
zout
150 ml melk
50 ml room

sinaasappelsaus:
10 gr boter
100 gr suiker
½ vanillestokje
200 ml sinaasappelsap
10 ml Grand-Marnier

verdere benodigdheden:
sinaasappelpartjes
vanille-ijs

Bereiding

Smelt de helft van de boter in een pan of in de magnetron.
Roer de bloem, de poedersuiker, de sinaasappelrasp, snufje zout en de eieren glad.
Roer de melk, de room en de gesmolten boter door het beslag en meng goed zodat er geen klontjes in zitten.

Bak de crêpes in de rest van de boter.
Bak de crêpes zo dun mogelijk, door een goede crêpe kan je bij wijze van spreken de krant lezen!
Laat de crêpes afkoelen.

Smelt de boter tot hij gaat bruisen en los de suiker hierin op.
Laat het mengsel mooi kleuren tot dat er een butterscoth-karamel ontstaat.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.
Voeg het merg toe aan de karamel.
Blus af met de Gand-Marnier. ( je kunt het flamberen maar dit hoeft niet per se, doe bij flamberen wel eerst de afzuigkap uit!)
Voeg de sinaasappelsap toe en roer de saus goed door totdat alle karamel weer is opgelost.
Laat de saus kort inkoken.

Schil de sinaasappels, verwijder het witte vlies. Snijd de partjes vruchtvlees uit de sinaasappel.

Schep op iedere crêpe 1-2 eetlepels saus en strijk deze met behulp van een bakkwastje helemaal uit over de crêpe.
Vouw de crêpe 1 maal dubbel en leg deze in een ovenvaste schaal.
Als alle crêpes in de schaal liggen, leg dan de sinaasappelpartjes op de crepes en overgiet het geheel met de overgebleven saus.
Zet weg tot gebruik.

Verwarm de crêpes en saus tot lauw-warm in de magnetron of oven.
Serveer twee crêpes met sinaasappelpartje en saus per persoon, garneer het gerecht af met een bolletje vanille-ijs.

Opmerking: In het originele recept moesten de crêpes een voor een in de saus worden opgewarmd.
Een hoop geklieder en tijdrovend. De crêpes in de saus opwarmen gaat heel goed.
Pas op dat het gerecht niet te heet wordt!
.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Foodies maart 2010
print : Afdrukken