Crêpes eau-de-vie de poire

Nagerecht
  

under-heading

Crêpes eau-de-vie de poire

Ingredienten

4 dunne flensjes
1 glas witte wijn
25 gr boter
2 eetl suiker
2 peren
50 gr geschaafde amandelen
4 bolletjes vanille of roomijs
slagroom of wat warme chocoladesaus

Bereiding

De witte wijn, boter en suiker in een pannetje aan de kook brengen.

De peren schillen, en in kwarten snijden. De stukjes peer bij de wijn doen. Ongeveer 5 minuutjes koken.

Op vier verwarmde borden de flensjes leggen.
De peren en het ijs over de flensjes verdelen. De flensjes in een punt vouwen.

De punt iets open maken en er een toef slagroom inspuiten.
Ipv slagroom kunt u ook wat warme chocoladesaus over de crepe schenken.
Garneren met geschaalde amandelen


Serveertip:
Verwarmde eau-de-vie de poire over de flensjes schenken en aansteken.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken