Cranberrysaus met balsamico

Saus / Dressing
  

under-heading

Cranberrysaus met balsamico

Ingredienten

1 eetl. roze peperkorrels
1 eetl. korianderzaad
1 eetl. rozemarijnnaaldjes, gedroogde
½ eetl. grof zeezout
1 eetl. olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
100 gr verse cranberry’s
75 gr suiker
1 takje verse rozemarijn
125 ml kippenbouillon* zie tip
1-2 eetl balsamico azijn
zout en peper

Bereiding

Rooster de roze peperkorrels en korianderzaad kort in een droge pan tot ze gaan geuren.
Maal ze met de gedroogde rozemarijn en het zout tot grof poeder.
Rol de wildzwijn steaks door dit mengsel.
Dek het vlees af en zet in de koelkast tot gebruik.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en bak de ui zachtjes 3 minuten.
Voeg de cranberry’s, suiker, rozemarijn en kippenbouillon toen en kook alles zachtjes in ongeveer 10 minuten tot een dikke saus.
Verwijder het rozemarijntakje.
Breng op smaal met zout, peper en balsamico azijn.

Tip:
Deze saus kan je prima een ½ dag van te voren maken, zet koel weg en warm de saus voor gebruik op. Maak iets meer kippenbouillon aan als je de saus maakt en schenk die bij de saus al je hem opwarmt.

Serveertip: Lekker bij wild, gevogelte of rood vlees. Klik hier voor een lekker recept met Wildzwijn steak.
.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Tijdschrift: Delicious Kerst 2008
print : Afdrukken