Cranberrysaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Cranberrysaus

Ingredienten

350 gr cranberry’s
200 gr suiker
3 eetl. kersenbrandewijn
0,75 dl water

Bereiding

Doe alles in een pan en laat het 15 minuten borrelen en ploppen, tot je een cranberrysaus hebt.
Cranberry’s zijn rijk aan pectine, dat betekent dat de saus bij afkoeling opstijft. Zet de pan dus van het vuur en laat de saus niet te ver inkoken ook al denk je dat de saus nog te dun is!

Wanneer de bessen eenmaal gebarsten zijn ( meestal na zo’n 10 minuten) schep er dan 2 theelepels uit. Eentje om te proeven of er meer suiker bij moet en eentje om af te koelen om de dikte te bepalen.
Als je de saus te zoet vindt, wat onwaarschijnlijk is, voeg dan wat citroensap toe.

Als je de cranberry saus op deze manier een dag van te voren kookt, wordt de saus een grote dikke klont, dus roer hem voor het serveren nog even los met een vork.

Opmerking: Als je geen kersenbrandewijn in huis hebt, gebruik dan verse sinaasappelsap en voeg wat extra suiker toe.

Algemeen


persons : 8
time : 20 minuten
book : Kookboek: Feest van Nigella Lawson
print : Afdrukken