Cranberry jam

Bijgerecht
  

under-heading

Cranberry jam

Ingredienten

350 gr cranberry´s
350 gr suiker

Bereiding

Giet een filmpje water in een grote pan en doe de cranberry´s en de suiker erbij.
Zet de pan op laag vuur en roer geduldig om de suiker te laten oplossen, dit neemt even tijd in beslag.
Zet het vuur hoog en laat de moes koken tot hij dik genoeg is, dat is in ongeveer 7 minuten.

Doe je jam over in goed schoongemaakte pot(ten) met schroefdeksel.
Zet de potten omgekeerd weg tot ze volledig zijn afgekoeld.

Serveertip:
- Lekker op een warm croissantje of als taartvulling.
- Zie ook het recept van Meringue rol gevuld met cranberry

Opmerking bij recept:
De meeste jams moet je zorgvuldig koken, met behalve suiker ook citroen en/of pectine om ervoor te zorgen dat de jam stijf wordt en van puree in geconserveerd fruit veranderd.
In dit geval doet het fruit alles zelf. Cranberry´s hebben zo´n hoog pectine gehalte dat de jam al stijf wordt zodra de bessen gebarsten zijn.
Cranberry jam maken is dus erg makkelijk, fruit en suiker in een pan, kort koken en laten afkoelen.

Algemeen


persons : 0
time : 15 minuten
book : Kookboek: Feest van Nigella Lawson
print : Afdrukken