Cranberry clafoutis

Nagerecht
  

under-heading

Cranberry clafoutis

Ingredienten

350 gr fijne kristalsuiker
1 zak verse cranberry’s a 340 gr
100 gr walnoten, grof gehakt
3 eieren
snufje zout
125 gr bloem
250 ml melk
4 eetl. sinaasappel likeur ( Grand Marnier of Cointreau)
1 sinaasappel
125 ml slagroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 Gr.C.
Strooi 1 eetlepel suiker in de ovenschaal en draai deze rond zodat de suiker zich gelijkmatig over de schaal verdeelt.
Hak de cranberry’s grof en verdeel ze met de walnoten over de bodem van de schaal.

Klop in een kom de eieren met de suiker en een snufje zout met de mixer dik en schuimig.
Zeef de bloem erboven en spatel alles luchtig door elkaar.
Klop de melk erdoor en schenk het beslag in de schaal.

Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en bak de Clafoutis in 35-40 minuten goudbruin en net gaar.
De Clafoutis is dan nog een beetje zacht.
Dek de Clafoutis eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de cranberry’s verbranden.

Prik met een cocktail prikker gaatjes in de Clafoutis en sprenkel de likeur erover.
Laat de clafoutis afkoelen.

Boek de sinaasappel schoon en trek met een zesteur mooie lange dunne slierten schil eraf.
Klop de slagroom half stijf met 2 eetlepels suiker.

Leg op een bord een mooie punt clafoutis.
Schep er een flinke lepel slagroom op en garneer met de sinaasappelschilletjes.

Tip: Vervang de cranberry’s door kersen zonder pit of halve verse abrikozen

Algemeen


persons : 4
time : 60 Minuten + afkoeltijd
book : Kookboek: Bijzonder
print : Afdrukken