Cous cous met dadels

Bijgerecht
  

under-heading

Cous cous met dadels

Ingredienten

300 gr cous cous
½ liter kippen of groentebouillon
1 theelepel kaneel
250 gr gekookte kikkererwten
250 gr dadels
6 bosuitjes in ringen
zout peper
olijfolie

Bereiding

Breng in een pan de bouillon met kaneelpoeder aan de kook. Voeg de cous cous toe en haal de pan van het vuur.
Roer de cous cous na ca. 5 minuten met een vork los.

Verhit wat olie in een pan en bak de bosuitjes heel even aan. Zet het vuur heel laag. Voeg de kikkererwten en de dadels toe en verwarm deze zachtjes mee. De kikkererwten en de dadels hoeven niet gebakken te worden, alleen maar even een klein beetje verwarmd anders is je cous cous meteen afgekoeld.

Voeg de couc cous toe aan bovenstaand mengsel en breng het op smaak met zout, vers gemalen peper en een scheut extra vierde olijfolie.
Serveer direct.

Opmerking: In het originele recept moest de bosui er rauw doorheen. Dat heeft niet mijn voorkeur vandaar dat ik de bosui zachtjes heb aangefruit.
Als je de bosui er rauw doorheen mengt kan je de kikkererwten tezamen met de cous cous toevoegen aan de kokende bouillon.

Serveertip: Wij hebben er een shaslick spies van de bbq bij gegeten

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: Rudolph kookt, het basisboek voor iedereen
print : Afdrukken