Courgette soep met gorgonzola

Soep
  

under-heading

Courgette soep met gorgonzola

Ingredienten

1 ui
4 courgettes
400 gr gorgonzola
6 blaadjes verse basilicum
400 ml water
1 groenten of kippenbouillonblokje
peper
olijf olie
eventueel wat snippers gerookte zalm voor garnering

Bereiding

Fruit de ui zachtjes aan in olijfolie zodat de ui mooi zacht wordt maar niet bruin.
Was de courgette, verwijder de steel aanzet en het kontje. Snijd de courgette in blokjes ( schil de courgette niet)
Voeg de courgette blokjes toe bij de gefruite ui, voeg water en het bouillonblokje toe en smoor het geheel zachtjes gaar.
Als de courgette gaar is het geheel met een staafmixer pureren.

Verkruimel de gorgonzola en voeg deze toe aan de soep en even opnieuw pureren met de staafmixer.

Mocht de soep te dik zijn ( niet alle courgettes zijn even groot) maak de soep dan wat dunner door wat meer bouillon toe te voegen.

Breng de soep op smaak met peper en bijgesneden basilicum blaadjes.
Garneer eventueel met wat gerookte zalmsnippers.

Opmerking: Ik heb het recept iets aangepast.
In het originele recept moet je:
- 3 bouillonblokjes gebruiken op 400 ml water
- de soep op smaak brengen met zout
- en 200 gram meer gorgonzola gebruiken.
Voor mij werd de soep daardoor te zout.
Door meer gorgonzola toe te voegen net als Rietje deed wordt de soep nog voller van smaak maar ook zwaarder cq calorieën rijker
De soep is dan zeer geschikt als maaltijd soep.
Ik heb er voor gekozen om de soep iets minder zwaar te maken zodat hij als tussengerecht gegeten kan worden. Koken blijft maatwerk dus volg je eigen smaak en voorkeur!

Op de foto de heerlijke soep van Rietje.

Algemeen


persons : 6-8
time : 45 minuten
book : Recept van Rietje V. / recept aangepast
print : Afdrukken