Courgette

Tips
  

under-heading

Courgette

Ingredienten

Bereiding

Courgette is familie van de pompoen en heeft een milde smaak.
Het lekkerst zijn de kleintjes, zoals de engelse ‘baby marrows’ die een miniformaat hebben omdat ze jong worden geplukt.
Courgettes zijn vooral bekend als ingrediënt van de Zuid-Franse ratatouille, maar kunnen ook worden gestoofd, gebakken en rauw worden gegeten.

Kies voor stevige courgettes met een gave schil.
In het groentevak van de koelkast kunnen ze tot drie weken worden bewaard.
Leg courgettes niet in de buurt van fruit of tomaten.

Echt een delicatesse zijn de bloemen van de courgette. Als je ze kunt kopen ( wat helaas maar zelden het geval is) kun je ze vullen of dor een beslag halen en frituren. Verrukkelijk.

Tips:
Halveer de courgette in de lengte en hol hem uit.
• Vul de courgette met bv:
- Een mengsel van gehakt, knoflook en ui.
- Kip en paprika.
- Geitenkaas met walnoten of pijnboompitten
en bak het 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190Gr.C.
• Roerbak courgette eens met wat ui, tabasco en 2 eetl fijngesneden munt ( vers), peterselie, bieslook dragon, kervel, dille of venkelgroen.

Algemeen


persons : 0
time : nvt
book : Tip Agenda 2006
print : Afdrukken