Coral tuiles Koraal tuiles

Bijgerecht / Taart
  

under-heading

Coral tuiles Koraal tuiles

Ingredienten

120 gram zonnebloemolie
100 gram water
20 gram patentbloem
rode kleurstof op waterbasis

Bereiding

Meng de zonnebloemolie, water, patentbloem goed door elkaar.
Voeg 1 of 2 druppels kleurstof toe en klopt deze er krachtig doorheen. Pas op de kleurvloeistof is erg sterk, begin met 1 druppel.

Verhit een platte koekenpan om een middelmatig vuur tot hij warm is.
Klop het mengsel voor het bakken van elke tuile goed door, water en zonnebloem olie gaan weer snel scheiden van elkaar.

Schep een sauslepel in de warme koekenpan en bak net zo lang totdat de tuile droog en hard wordt.
Bak 1 tuile per keer.
Maak de pan tussendoor steeds schoon met een stuk keukenpapier.

Leg de gebakken koraal tuile op keukenpapier om af te koelen.
Je kunt ze indien gewenst met zout of suiker bestrooien.

Bewaartip:
Je kunt ze op keukenpapier tussen elke tuile in een afgesloten bewaar door 1 dag bewaren.

Instructie film.
Zie bij bronvermelding een linkje naar een filmpje
waarin (ook al is het inh het Spaans) heel duidelijk is.

Algemeen


persons : n.v.t.
time : 10 minuten
book : klik hier voor een duidelijke video
print : Afdrukken