Coq au Vin

Hoofdgerecht
  

under-heading

Coq au Vin

Ingredienten

4 kipdijen
1 middelgrote ui, fijngesneden
1 middelgrote winterwortel, fijngesneden
3 takje verse tijm
2 laurierblaadjes
1 sjalot, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Zwarte peper en zout
250 ml rode wijn
1 eetlepel olie
2 eetlepels bloem
4 plakken bacon, in stukjes gesneden
250 gr champignons, in kwarten gesneden
5 eetlepels zeer kleine zilveruitjes

Bereiding

Maak een marinade van uien, sjalot, wortel, knoflook tijm, laurierblad, zout en peper en de rode wijn.
Leg de kipdijen in de marinade voor 24 uur.

De volgende dag. Haal het vlees uit de marinade en droog met keukenpapier. Giet de marinade door een zeef, vang de wijn op en haal de tijm en laurier uit de groenten.
Verhit olie in een braadpan en bak de kippendijen goudbruin aan beide zijde. Bestrooi de kip met bloem en roer goed en bak even mee. Voeg daarna de groenten die uit de marinade komt toe en bak deze even mee. Voeg dan de marinade wijn, tijm en laurier toe> Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat het gerecht zachtjes pruttelen voor 35 minuten.

Zet een koekenpan op het vuur en bak de bacon uit tot deze krokant is. Schep de bacon uit de pan en leg deze op wat keukenpapier en ‘droog’ deze een beetje af.
Bak in dezelfde pan de champignons en bak voor een paar minuten.

Spoel de zilveruitjes af onder stromend water.

Voeg de bacon, champignons en zilveruitjes toe bij de kip en laat deze voor een paar minuten mee sudderen.

Serveertip: lekker met gekookte aardappelen, aardappelkroketjes of plakjes geroosterd stokbrood.
Vergeet niet hier een lekker glas wijn bij de drinken, A votre sante!

Algemeen


persons : 4 pers
time : 45 minuten + 1 nacht marineren
book : Kookboek: Chef Claude Cookboek and Biography From Paris to NewYork, living the American Dream
print : Afdrukken