Coleslaw van spitskool

Salades
  

under-heading

Coleslaw van spitskool

Ingredienten

300 gr zeer dun gesneden spitskool (liefst op een snijmachine of een mandoline)
75 gr wortel, jullienne gesneden
125 gr Helleman's mayonaise
60 gr suiker
25 ml halfvolle melk
25 ml citroensap
15 ml appel cider azijn
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
2 lente uitjes, fijngesneden
2 eetlepels rode ui, fijngesneden

Bereiding

Maak een dressing van de mayonaise, melk, suiker, citroensap en appelciderazijn. Meng totdat er geen klontjes mayonaise meer zichtbaar zijn en de suiker is opgelost. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de spitskool zo fijn mogelijk. Snijd de lente ui in dunne ringen en hak de rode ui fijn.

Meng de groenten goed door elkaar en giet de dressing eroverheen.
Meng goed en zet de salade minimaal 8 uurtjes koel weg. Schep tussendoor een keertje om.

Giet de overtollige dressing af en de salade is klaar voor gebruik.

Opmerking:
- Deze salade is precies zoals je hem in Amerika koopt een beetje nattig, wat juist heel goed past bij een broodje hamburger of pulled pork. Wil je deze salade gewoon als een salade serveren, druk dan echt flink het overtollig vocht eruit!



Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten + marineren
book : Eigen recept
print : Afdrukken