Coleslaw met cranberry

Salades
  

under-heading

Coleslaw met cranberry

Ingredienten

3 el mayonaise
2 el kruidenazijn
300 gr gesneden witte kool
1/2 stronk bleekselderij, in smalle boogjes
75 g gedroogde cranberry's
2 eelt gehakte verse bieslook

Bereiding

Meng de mayonaise met de azijn. Voeg de kool toe, schep om en laat afgedekt minstens 30 min. staan. Langer kan ook, de kool wordt daardoor wat zachter van structuur.
Meng de kool met de bleekselderij, cranberry's, bieslook en peper en zout.

Opmerking:
-In het originele recept moest er 1 bakje (25gr) fijngehakte bieslook in, voor mij net iets te veel.

-Maak de salade niet 30 minuten van te voren maar 1 of 2 dagen van te voren. Hij ziet er dan niet meer zo naturel uit als op de foto omdat de cranberry’s dan een beetje een rode kleur afgeven aan de salade. Wij vonden dat juist erg mooi en de salade was veel lekkerder !

Tip:
Coleslaw is dé klassieke salade voor bij hamburgers, maar smaakt ook lekker bij kip van de barbecue en gepofte aardappelen.

Voedingswaarde p.p.
115 kcal
2 gr eiwit
8 gr vet
6 gr koolhydraten

Algemeen


persons : nvt
time : 7 minuten + 30 min wachten
book : Tijdschrift : Allerhande 07-2012
print : Afdrukken