Claresse op bedje van courgette en tomaat

Hoofdgerecht
  

under-heading

Claresse op bedje van courgette en tomaat

Ingredienten

4 stevige witte visfilets van 200 gr elk ( ik heb Claresse gebruikt)
2 middel grote courgettes
16 lekker tomaatjes
2 eetl basilicum blaadjes ( ik heb paarse basilicum gebruikt, die is iets sterker van smaak)
12 eetl witte wijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 Gr.C.

Halveer de visfilets in de lengte.
Snijd de courgettes met een groenteschiller in lange dunne repen.
Halveer de tomaatjes.

Vet 4 stukken aluminiumfolie in met wat olie. leg hierop de helft van de courgette repen en tomaatjes. Leg hier de vis op en verdeel de rest van de courgette en tomaatjes.
Verdeel de basilicum hierover en bestrooi het geheel met wat zwarte peper.

Trek het aluminium wat omhoog en schep in ieder pakketje 3 eetlepel witte wijn. Sluit de pakketjes goed.

Bak ze in de voorverwarmde oven in zo' n 10-20 minuten gaar ( afhankelijk van de vissoort die je gebruikt hebt)
Voor mijn Claresse was die omdat hij nogal dik was 20 minuten.

Opmerking:
- Achteraf bleek dat Claresse best wel wat kruiden kan gebruiken. De volgende keer ga ik de vis ook zouten en peperen.
- Dit gerecht is ook heel geschikt voor andere wit vissen!

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: Snel,Gezond, Lekker slank
print : Afdrukken