Citroencake

Taart
  

under-heading

Citroencake

Ingredienten

200 gr boter op kamertemperatuur
200 gr suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
4 eieren
rasp van 1 of 2 citroenen

125 gr poedersuiker
sap van ¼ citroen
eventueel wat citroenrasp

Bereiding

Mix de suiker met de boter tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot een mooi beslag.

Voeg het zelfrijzendbakmeel, de citorenrasp en het snufje zout toe.
meng dit door het beslag.

Schep het in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven van 160 Gr.C. in ongeveer 1 uur gaar.
Controleer of de cake gaar is met behulp van een saté prikker. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar.

Laat de cake zo’ n 5 minuten afkoelen in het bakblik alvorens de cake eruit te halen en verder te laten afkoelen op een taartrooster.


Als de cake volledig is afgekoeld kan je hem glazuren.
Voeg de citroensap en eventueel wat citroenrasp toe aan de poedersuiker en roer dit tot een glazuur.
Bestrijk de cake met behulp van een kwastje met de glazuur.
Laat de glazuur opdrogen.

Algemeen


persons : nvt
time : 90 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken