Citroen tagliatelle met zeekraal en zalm

Voorgerecht / Hoofdgerecht
  

under-heading

Citroen tagliatelle met zeekraal en zalm

Ingredienten

250 gr tagliatelle, vers
2 citroenen
1 teentje knoflook
3 eetl. olijfolie
75 gr zeekraal
50 gr geraspte parmezaanse kaas
zwarte peper, versgemalen
150 gr gerookte zalm

Bereiding

Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Boen de citroenen schoon, rasp 1 eetlepel van de schil en pers de citroenen.
Meng de geperste knoflook met citroenrasp, sap en olijfolie.

Giet de pasta af, doe hem terug in de pan en schep het citroenmengsel erdoor.
Verdeel de pasta, de zalm en de zeekraal over de vier voorverwarmde borden. Bestrooi alles met parmezaanse kaas en peper.
Serveer direct.


Variatie:
* In plaats van gerookte zalm is beenham ook heel lekker.
* Zeekraal kan vervangen worden door rucola.

Tip:
Wijnadvies: witte Bourgogne Chardonnay

Algemeen


persons : voorgerecht voor 4 of hoofdgerecht voor 2
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken