Chutney van cranberry, peer en gember

Bijgerecht
  

under-heading

Chutney van cranberry, peer en gember

Ingredienten

75 ml cider of wijnazijn
water
40 gr gehakte gember
1 ui
1 kaneel stokje
gedroogd pepertje
rasp van 1 citroen
rasp van 1 sinaasappel
300 gr verse cranberry´s
2 peren, geschild en in stukjes gesneden
125 gr bruine suiker
125 gr rozijnen

Bereiding

Voorbereiding kan 1-2 weken van te voren, uiterlijk een paar uur van te voren.

Breng de ciderazijn met de gember, ui, kaneelstokje, citroen en sinaasappel rasp en pepertje aan de kook en laat 10 minuten doorkoken, voeg eventueel een beetje water toe

Voeg cranberry´s, peer, bruine suiker, rozijnen toe.
Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Verwijder het kaneelstokje en het pepertjes en breng op smaak met zout en peper.

Vul 4 schone uitgekookte potten met de hete chutney.
Sluit de potten goed af, keer ze om en laat ze afkoelen.

De chutney blijft in de koekast zeker 14 dagen goed.

Serveertip: Deze chutney is lekker bij wild of paté, maar ook op een broodje geitenkaas

Algemeen


persons : nvt
time : 60 minuten + afkoeltijd
book : Tijdschrift: Delicious kerst 2008
print : Afdrukken