Chocoladecake uit de springvorm

Taart
  

under-heading

Chocoladecake uit de springvorm

Ingredienten

Voor de cake:
350 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
3 eetl cacaopoeder, gezeefd
225 gr basterdsuiker
225 gr zachte margarine
4 eieren los geklopt
4 eelt. melk
100 gr pure chocolade in stukjes

Voor het glazuur:
125 gr pure chocolade
100 gr poedersuiker
60 gr boter
3-4 eetl. koud water

Garnering:
wat witte chocolade
chocolade schilfers ( kant en klaar gekocht)

Bereiding

Bekleed een springvorm van 20 of 22 cm doorsnede met bakpapier.

Roer de boter met de suiker goed door elkaar, voeg een voor een de eieren toe en klop.
Voeg de melk toe en roer tot alles goed is gemengd.
Spatel het bakmeel en de cacaopoeder erdoor.
Schep de chocoladestukjes erdoor.

Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake gaar in 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 Gr.C.
Controleer met een satéprikker of het deeg gaar is. De prikker moet droog uit de cake komen.

Haal de cake uit de bakvorm en laat hem afkoelen.


Voor het galzuur:
Breek de chocolade in stukjes en hak deze fijn.
Doe de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water ( au bain marie). Laat de chocolade smelten.

Zeef de poedersuiker en roer deze beetje bij beetje door de gesmolten chocolade.

Roer in een kom de boter op kamertemperatuur zacht.
Meng de boter beetje bij beetje door het chocolademengsel.

Roer er tenslotte 3-4 eetlepels koud water door.
Bestrijk de chocolade cake met het glazuur waneer deze nog lauw is.
Verwarm de witte chocolade even in de magnetron, doe hem in een stevig plastik zakje en knip daar het puntje van af.
Spuit lange witte strepen op de chocolade cake.
trek met een satéprikker strepen overdwars zodat er een mooie structuur ontstaat op de cake ( zie foto)
Plak de chocolade schilvers tegen de zijkant van de taart




Algemeen


persons : 10
time : 2 uur
book : Kookboek: Chocolade, recept aangepast
print : Afdrukken