Chocolade glazuur

Saus / Dressing
  

under-heading

Chocolade glazuur

Ingredienten

125 gr pure chocolade
100 gr poedersuiker
60 gr boter
3-4 eetl. koud water

Bereiding

Breek de chocolade in stukjes en hak deze fijn.
Doe de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water ( au bain marie). Laat de chocolade smelten.

Zeef de poedersuiker en roer deze beetje bij beetje door de gesmolten chocolade.

Roer in een kom de boter op kamertemperatuur zacht.
Meng de boter beetje bij beetje door het chocolademengsel.

Roer er tenslotte 3-4 eetlepels koud water door.
Verwerk het glazuur waneer deze nog lauw is.
Doop hierin bv soesjes of bestrijk er ander gebak mee.

Algemeen


persons : 0
time : 15 minuten
book : Kookboek: Blue Band, Gebak
print : Afdrukken