Choco pinda koekjes

Taart
  

under-heading

Choco pinda koekjes

Ingredienten

125 gr bloem
60 gr koude roomboter
50 gr witte basterdsuiker
1 ei
mespunt zout
bloem om te bestuiven
1 eidooier met een scheutje room, om te bestrijken
50 gr gepelde gezouten pinda’s
200 gr pure chocolade

Bereiding

Kneed bloem met de koude boter, basterdsuiker, het ei en zout tot een soepel deeg. Pak het deeg in plastikfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 Gr.C.

Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 3 mm. Steek er cirkels uit met een kartelsteker en lef ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het ei-room mengsel, verdeel de pinda’s erover en druk ze goed in het deeg.
Bak de koeken in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie tot 31Gr.C.
Doop de koekjes voor de helft in de chocolade.

Opmerking:
Snel te maken en extra lekker door een laagje chocolade. Gezouten pinda’s geven een verrassende smaaksensatie in combinatie met de zoete chocolade.
De smaaksensatie miste ik wel een beetje in dit koekje, misschien wel omdat wij ( mijn kleindochter en ik) er alleen maar wat chocolade overheen hebben gespoten met behulp van een spuitzakje. De volgende keer toch de koekjes in de chocolade dopen.

Algemeen


persons : 12-15 stuks
time : 7o minuten
book : Kookboek: Rudolph's bakery
print : Afdrukken