Chimichurri a la Braai

Saus / Dressing
  

under-heading

Chimichurri a la Braai

Ingredienten

1 ui, zeer fijn gesnipperd
5 eetlepels peterselie
2 eetlepels oregano
2 eetlepels knoflook fijngehakt
1 afgespreken eetlepel zout
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel fijngesneden chilipoeder
125 ml olijfolie
flinke scheut
rode wijn azijn
zwarte peper

Bereiding

Spoel de verse oregano goed af, zodat er geen zand in je saus terecht komt.
Meng alle ingrediënten, behalve de olie, azijn en zwarte peper.
Gebruik een vijzel met stamper. Heb je geen vijzel, hak dan alles zo fijn mogelijk.

Schenk de olie en azijn in een pot of kom en voeg goed gemengde ingrediënten toe en roer grondig.
Dek de saus af en laat hem tenminste 1 uur staan, of nog beter een dag of twee.

Voeg eventueel nog wat zwarte peper en wat zout toe.


Tip:
Bijna alle ingrediënten voor chimichurri zijn optioneel, dus als er iets bij zit wat je niet in huis hebt of wat je niet lekker vindt, laat het dan weg. Als je iets wilt toevoegen doe het dan, dit is je kans om de saus een persoonlijk tintje te geven!!

Serveertip:
Lekker bij rumpsteak.

Algemeen


persons : 4-6 pesonen
time : 10 minuten
book : Kookboek: Braai
print : Afdrukken