Chili si carne

Hoofdgerecht
  

under-heading

Chili si carne

Ingredienten

3 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 theel. chilipoeder
2 theel. gemalen komijn (djinten)
1 zak paprikamix (3 stuks groen en rood en geel), in stukjes
2 blikken kitneybonen
1 avocado, in blokjes
150 g jong belegen kaas, geraspt

Bereiding

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het chilipoeder en de komijnpoeder toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en fruit deze 3-4 minuten.
Voeg de kitneybonen inclusief het vocht toe.
Laat 8 minuten garen en breng op smaak met peper en zout.

Doe de chili sin carne in de ovenschaal en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de kaas en zet 10 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Tip:
Geen oven, laat de chili si carne in de hapjespan zitten. Verdeel de avocado en de geraspte kaas over het gerecht. Leg een deksel op de pan en laat de pan op een zacht vuurtje staan tot de kaas is gesmolten.

Serveertip;
Heerlijk vulling voor tortiliia's, wraps en taco's.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande febr 2011
print : Afdrukken