Chevapcici

Hoofdgerecht
  

under-heading

Chevapcici

Ingredienten

250 gr rundergehakt*
250 gr varkensgehakt
250 gr kalfsgehakt
½ ui, geraspt
1 teen knoflook, geperst
2 eetl. dille, fijngesneden
1 eetl peterselie, fijngesneden
1½ theel. gemalen koriander ( ketoembar)
½ theel gemalen komijn ( djinten)
1 theel. paprikapoeder
1 theel. zout
½ theel. vers gemalen peper
1 theel. bakpoeder
3 eetl runderbouillon
25 gr vers broodkruim
1 ei, losgeklopt
* Ik heb alleen rundergehakt gebruikt.

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng ze goed door met uw handen.

Maak uw handen nat met koud water en verdeel het vlees in 16 porties.
Rol elk portie tot een worstje van ongeveer 12 cm.
Leg de worstjes op een bord en zet deze afgedekt 1 uur in de koelkast.

Verwarm de grill ( of antiaanbakpan zonder toevoeging)
Grill of bak de worstjes in 6-8 minuten, draai ze regelmatig.

Algemeen


persons : 8
time : 30 minuten + 1 uur koelen
book : Kookboek: Grill gerechten
print : Afdrukken