Cannelloni met ricotta paprikavulling

Hoofdgerecht
  

under-heading

Cannelloni met ricotta paprikavulling

Ingredienten

1 rode paprika
600 gr ricotta
300 gr pecorino, geraspt
2 eieren maat M
zout
versgemalen zwarte peper
12 pijpjes cannelloni

Saus
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel verse tijm
2 eetlepel verse lavas
500 gr trostomaten
½ theelepel suiker
5 dl groentebouillon
Zout
zwarte peper
verse majoraan

Bereiding

Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten em snijd in kleien blokjes. Meng de ricotta met 200 gr pecorino, de eieren en de blokjes paprika.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de cannelloni met het ricotta mengsel.

Pel de ui en de knoflook en snijd in kleine blokjes. Hak de tijm en lavas fijn. Haal de trostomaten van de tak, maak schoon en snijd in grove stukken.

Meng de tomaat met d eui, knoflook, tijm, lavas, suiker en groentebouillon en pureer met een staafmixer tot een fijne saus. Breng naar wens op smaak met zout en peper.

Schenk de tomatensaus in de Dutch oven ( of in een vuurvaste ovenschaal)Leg de gevulde cannelloni plat in de tomatensaus en bestrooi met de resterende pecorino.

Plaat de deksel op de Dutch oven of dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Bak de cannelloni in ongeveer 45 minuten gaar.
Bak je dit recept op een traditionele manier in de oven, verwarm de oven dn voor op 225 Gr.C.

Bestrooi voor het serveren naar wens met blaadjes majoraan.

Opmerking:
-Ik heb geen lavas en majoraan gebruikt, had ik niet in huis. Vervangen door Italiaanse gedroogde kruiden
-Ook had ik geen cannelloni in huis, ik heb hier verse lasagne vellen voor gebruikt, deze heb ik gevuld met de vulling, opgerold en bijgesneden. -
- Het origineel is een recept voor de Dutch oven en die staat buiten op ene open vuur of op briketten. Ik heb dit gerecht gewoon in de oven bereid.
-De volgende keer ga ik toch de uien en knoflook een beetje aanfruiten voordt ik er saus van maak, ik denk dat dit lekkerder is!

Algemeen


persons : 6 pers
time : 70 minuten
book : Kookboek: Ja ik gril! Dutch Oven, 50 makkleijke vuurkorf recepten
print : Afdrukken