Cannelloni met kalfsvlees in tomatensaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Cannelloni met kalfsvlees in tomatensaus

Ingredienten

200 gr runderstoof vlees
100 gr pancetta in blokjes
70 gr rode ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
8 gedroogde of verse lasagne vellen

2 grote eieren
200 gr vers geraspte caciocavallo* kaas

*Caciocavallo is in Nederand moelijk te verkrijgen, ik had nog een heerlijk stuk Provolone liggen van deze Pizza Calzone van een paar dagen gelede. Hij was lekker in de en heb daarom deze kaas gebruikt. Ook nu was hij erg lekker!

Bereiding

Bak de pancetta in wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot hij knapperig is en goudbruin geworden is. (ongeveer 5 minuten). Voeg vlees, ui, selderij, knoflook, peterselie, kaneel, rozemarijn en laurierblad toe.
Giet de wijn erbij en voeg de tomaten en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en breng de saus aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de saus 2 uur (of langer) zachtjes sudderen op laag vuur, totdat het vlees heel erg mals is.

Gooi het kaneelstokje, de rozemarijn en het laurierblad weg. Haal het vlees uit de pan en pluk/trek het fijn. Voeg het vlees weer toe aan de saus.

Kook de pastavellen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Spoel de vellen na de kooktijd af onder koud water en leg ze op een schone werktafel.

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Spreid de helft vleessaus uit over de lasagne vellen en rol de cannelloni vanaf de lange kant op in strakke rolletjes.
Leg de cannelloni in een ovenschaal naast elkaar neer met de naad onder en bedek met de rest van de vleessaus.

Klop de eieren los en voeg zout, peper en 2 eetlepels van de kaas toe.
Strooi de rest van de kaas over de vleessaus. Giet het eimengsel erover.

Bak de cannelloni ongeveer 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt.
Laat een paar minuten rusten voor je de cannelloni serveert.

Serveertip: Lekker met een simpele salade

Opmerking: Ivp draadjes vlees te laten mee sudderen heb ik dit gerecht gemaakt met gare fijngesneden kalfssukade die nog in de diepvries had liggen.
Uiteraard kan je dit ook maken met een restje stoofvlees.
Maak dan de saus zoals beschreven en voeg op het laatst pas het gare vlees toe.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 3 uur
book : Kookboek: Italiaans keuken
print : Afdrukken