Cannelloni met kalfsvlees en spinazie

Hoofdgerecht
  

under-heading

Cannelloni met kalfsvlees en spinazie

Ingredienten

8 lasanja bladeren

vulling:
200 gr kalfssukade, gaar
150 gr gekookte ham in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400gr gewassen spinazie
40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 eieren maat L of XL
2 volle eetlepel gehakte bladpeterselie
zout en peper
nootmuskaat

Bechamel saus:
60 gr boter
60 gr bloem
720 ml melk
nootmuskaat
zout en peper

verder:
60 gr boter
60 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Verhit de spinazie in een grote pan met een bodempje water en zout tot die geslonken is. Giet af en spoel koud af. Druk met je handen zoveel mogelijk water eruit en hak fijn.
Doe het kalfsvlees, de ham, de Parmezaanse kaas, eieren, bladpeterselie en een beetje nootmuskaat in een keukenmachine en puls tot het fijngehakt en goed gemengd is. Doe in een kom en meng de spinazie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Smeer een rechthoekige ovenschaal in met boter. Vul de cannelloni rollen met het mengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.
Maak de bechamelsaus:
Neem een pan met dikke bodem en smelt de boter heel zachtjes waarbij hij vooral niet mag kleuren.
Zeef de bloem boven de boter en roer met een pollepel tot een egale massa. Laat op matig vuur garen terwijl je blijft roeren. Het vocht uit de boter moet verdampen en de bloem moet gaan glanzen. Een paar minuten is voldoende, hij moet niet verkleuren.
Schenk dan een scheut koude melk erbij en laat op laag vuur indikken.

Voeg de rest van de melk beetje bij beetje toe en blijf roeren, het liefste met een garde.
De saus moet nog minstens 10 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Gebruik daarbij een vlamverdeler zodat hij niet aanbrandt.

Proef en breng op smaak met zout, peper en een snuf nootmuskaat.
Giet de bechamelsaus over de gevulde cannelloni rolletjes.
Leg her en der wat boter en strooi er de Parmezaans kaas over.

Schuif de schaal in de oven, bak deze 15 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Bij mij was 15 minuten niet genoeg, ik heb het wat langer gedaan!


Algemeen


persons : 4 personen
time : 50 minuten
book : De bijbel van de Italiaanse keuken
print : Afdrukken