Caesarsalade van eendenborstfilet

Voorgerecht
  

under-heading

Caesarsalade van eendenborstfilet

Ingredienten

1 eendenborst
1 krop romaanse sla
2 sneden witbrood
knoflook
2 eetl. olijfolie
2 eetl. maïsolie
grof zeezout
1 citroen
4 ansjovisfilets
1 eetl. kappertjes
1 theel. mosterd
½ eetl. Worcestersaus
1 ei
Parmezaanse kaas

Bereiding

Vel van eendenborstfilet met scherp mes in ruitpatroon in kruisen..
Filet op velkant op een zacht vuurtje bakken, zodat het vet helemaal is uitgebakken en de filet begint te garen ( ca 7-10 min). Daarna de filet keren en nog even bakken ( ca 2 minuutjes).
Filet uit pan nemen en laten afkoelen.

Hak wat knoflook fijn met wat grof zeezout en vermeng in een kom met ruim olie.
Smeer 2 sneetje witbrood in met deze olie en bak dit brood in een oven van 180 Gr.C. bruin.
Keer de sneetjes tussendoor. De tijd hangt af van de dikte van de sneetjes brood, kijk dus tussendoor regelmatig.
Laat het brood afkoelen en snijd dit daarna in blokjes zodat er mooi crôutons ontstaan.

Was de sla en maak goed droog en scheur in grove stukken.

Kook de ei 1 minuut en meng dan samen met de rest van de ingrediënten: knoflook, kappertjes,mosterd, fijngesneden ansjovis, sap van de citroen, worcestersaus en de oliën tot een homogene dressing

Maak de sla aan met de Caesardressing, bewaar wat van de dressing voor de eindgarnering.

Snij de eendenborst in dunne plakken.
Schaaf mooie krullen van de Parmezaanse kaas

Verdeel de sla over de borden, leg hier de eendenborst filet op, garneer af met krullen Parmezaanse kaas en de crôutons.
Sprenkel nog wat de Caesardressing over het bord.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten + afkoeltijd
book : Kookles: recept aangepast voor thuis
print : Afdrukken